måndag 18 januari 2010

Towards a Pest-Free Peninsula


Tanke på inlägget den 2 januari om Miramar som en pestfri halvö, så kan jag följa upp med detta.

Wellington City Council har sedan 1995 jobbat med att göra Miramar till pestfri plats för att öka den biologiska mångfalden på halvön.
2002 var Miramar så pass överbefolkat av Possums att varken Kereru eller tui fanns i området.
Halvön identifierades också som en möjlig övergång mellan Rimutakas till East Harbour Regional Park och vidare till karori wild life sanctuary.
I bevarandestatus tar inte Miramar hem särskilt många poäng då största delen av halvöns på 822 hektar area, uppdelat på 6.5km x 2.5 bred är privata hushåll, men även en del större företag som Civil Aviation, N Z Defence Force, Miramar Golf Course, vilka tar upp ca 50 % av halvöns yta.
(Om man inte gör den till tidigare inlägg, Native New Zealand urban area)
I Februari 2003 sattes 647 betesfällor ut med ca 100 meters avstånd. Betet lades ut tills det upphörde försvinna.
Följande år i Februari 2004 hade inget av betet tagits av ngn av de 647 fällorna under två månader. Possumhundar sattes in, pollenanalyser och vaxblock för tandavtryck undersöktes, men ända spåret var av råttor.
Den sista kända possumen fångades i Februari 2006, vilket var en juvenile hona. Men hon hade antagligen blivit utsläppt.

I Januari 2004 häckade de första tui och sedan dess har både kingsfiskare (Kotare) och kereru hittat tillbaka. ( Inte för att jag har sett ngn kereru dock)
Läs hela artikeln här.
http://www.pestfreepeninsula.org.nz/?page_id=148

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar