lördag 3 december 2011

Under tiden...

Trots ett uppehåll från bloggandet sedan i augusti, då under min Sverige vistelse så har inte funderingarna om kommande projekt varit stilla. Tvärtom.
Många tankar, funderingar, ideer, förslag att ha i åtanke. I januari åker vi tillbaka till Nya Zeeland och Miramar halvön.

Under halvåret som passerat på svensk mark så har det ekologiska restaurerings projektet
Te Motu Kairangi-Miramar Ecological Restoration tagit en mer fast form.
En nästan färdig logga finns numera, bilder, flera sidor text om diverse saker an kan göra för att få sin trädgård mer naturvänlig.
Bla en section- Is your Garden a Threat, Shelter and Hedging, Planting and care, bird and kereru friendly etc.

En Webbsida kommer i början på nästa år och med den kanske en ny tillhörande blogg på engelska istället.
Under tiden står flera plantor och växer till sig för nästa säsongs planterande hos ett nursery på andra sidan stan.
Ett annat nursery som drivs av Forest&bird har dessutom samlat frön, frukt och bär till uppdrivande av fler arter som jag har lämnat in förslag på att vi behöver, bla hinau och tutu.

Samtidigt har de plantor som kommunen bidragit med och som jag inte kunnat ta emot planterats av vänner och bekanta för att göra Halvön mer naturvänlig och för att få tillbaka de rätta arterna.
Det har varit lite svårt att samordna planterandet från andra sidan planeten och med en dator, men jag tror de har gjort ett mycket bra jobb. Bilder kommer förhoppningsvis snart. Om inte annat i slutet på januari.

Jag kan meddela nu med att en orkidé jag fann i området blommande i augusti har nu blivit en ny art för området med så vitt vi vet. Vi tror detta är med stor säkerhet är Pterost ylis alobulum (höger)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar